Tüketim oranlarının yoğun olduğu yaşam alanlarından biri de otellerdir. Bu yönüyle otel vb. işletmelerde ortaya çıkan tüketim ihtiyacına en hızlı ve lezzetli çözüm hiç kuşkusuz otellere catering hizmeti oluyor. Otel catering hizmeti, hizmet verilecek otelin ihtiyaçlarına ve taleplerine yönelik sunulan profesyonel catering hizmeti olarak tanımlanabilir. Belirli bir zaman aralığında yemek hizmeti veren oteller, catering hizmetleri ile müşterilerine daha geniş menü seçenekleri sunarak her damak tadına uygun alternatifler üretir.
Bu kapsamda yemek firmaları, otel ve müşterilerinin beklentilerine cevap verecek miktarda ve seçeneklerde taşıma ya da yerinde üretim yemek hizmeti sağlayarak otel yemek ihtiyacına profesyonel çözüm sağlamaktadır. Yemek firması tarafından sağlanan menüler, verilecek öğüne göre planlanır ve birçok farklı alternatif ile her damak tadına hitap eder.
Geçici konaklama mekanı olan otellerde misafirlerin konforu ve güvenliğinin yanı sıra beslenme gibi temel ihtiyacını karşıladığı yemeklerde önemli bir konudur. Bu konuda otel yönetimi, çoğu zaman catering firmaları ile anlaşarak misafirlerine profesyonel olarak hizmet vermeyi amaçlar. Otellere catering hizmeti nasıl verilir sorusu, otellerin yemek çözümü sunma noktasında sıklıkla araştırdığı bir konudur.
Verilecek catering hizmeti, başta otelin büyüklüğü, misafir sayısı, özel tercihler, otelin restoran ve mutfak koşulları gibi birçok kritere göre değişiklik gösterecektir. Çoğu otelde profesyonel mutfaklar ve ekipmanlar hazır olduğundan yerinde üretim yemek hizmeti gerçekleştirilerek otel müşterilerine doğrudan hizmet verilir. Bu süreçte müşterilerin anlık değişebilecek ihtiyaçlarına daha hızlı çözüm sağlanabilir.
Bunun dışında yeterli ekipman desteği ve mutfak alanının bulunmadığı oteller için taşıma yemek hizmeti sağlanarak bu süreçte müşterilerine hızlı ve lezzetli menü seçenekleri sunulmaktadır. Verilecek hizmette menüler, çoğu zaman haftalık ya da aylık olarak planlanmakta olup kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği gibi seçenekler ile müşterilere sunulur. Çorba ve başlangıçlardan ana yemek ve tatlılara kadar geniş menüler ile müşterilerin kendi damak tatlarına uygun her türlü lezzete sağlıklı şekilde ulaşması mümkündür.
Tavsiye : Okullara Catering Hizmeti
Konaklama hizmetinin yanı sıra sunduğu çeşitli aktiviteler ve restoran hizmeti ile oteller, temel ihtiyaçları karşılamasının yanı sıra keyifli zaman geçirmeye imkan sunar. Misafirlerin konakladığı süre boyunca yemek ihtiyaçlarını profesyonel olarak karşılayan otellere catering hizmeti, misafirlerin en iyi şekilde ağırlanması açısından önemlidir. Bunun yanı sıra yemek ihtiyacında profesyonel yemek firmaları ile anlaşmak, otelin marka imajı ve hizmet kalitesini güçlendirmesi adına önemlidir. Hızlı, lezzetli, sağlıklı ve farklı damak tatlarına hitap eden menüler için yemek firmaları ile çalışmak, otellerin asıl işlemlerine yoğunlaşmasını sağlayarak müşteri memnuniyetini artırmasına yardımcı olur.
Yemeklerin hazırlanma süreci, lezzeti ve sağlığa uygunluğunun yanı sıra otellerde catering hizmetlerinde dikkat edilmesi gereken birçok kriter söz konusudur. Bu kriterler, yerinde üretim yemek hizmeti ya da taşıma yemek hizmetine göre değişiklik gösteriyor olsa da birçok temel unsur, tüm catering hizmetlerinde çalışanların göz önünde bulundurması gereken kriterleri kapsar. Peki otellerde catering hizmeti sırasında dikkat edilmesi gerekenler arasında;